Bex

Jó napot, jó napot, Zsófi vagyok! Heló, Mindenkinek!
Köszönöm a látogatást!

38-39-es lábra.


Megjegyzések:
33 szemre, 3 sor csőkötés, majd folytatom a leírás alapján. Az első sort azonban ötször ismétlem. (Lehetett volna simán 2,5 centisre készíteni.) A 2. sorban a csavart sima-fordított-1 szembe 5 helyett 1 szembe 3-fordított-1 szembe 3 szebb lett volna (de nem volt kedvem javítani).
A sarkánál hétszer ismétlek, a sarok gömbölyítéséhez 12-12-12 szemre bontom a munkát. Az oldalán  22-22 szemet veszek fel. Az első sorban minden 2. és 3. szemet összekötöm, marad 15-15.
A sarokbetétnél 32 szemre fogyasztom le a talp szemeit.
Az orrához egy csavarást készítek (és itt fogyasztok), majd egy sima sor után elkezdem fogyasztani: 1 szem, majd *a következő két szemet balra dőlően összekötöm, 14 szem*, ** között ismétlem., folytatom a fogyasztást így 10*, majd 3-3 szemet összekötve két sorban.  Összesen 8 szemnél elvarrom a szálakat. 


Mivel minden sorban van valami csavarás, illetve a csavart és egyszerű szemek váltakoznak, folyamatos koncentrációt igénylő minta. Nincs benne "pihenő sor". Igazából nem nehéz, csak figyelni kell rá. Igaz, én csináltam egy "lőlapot" hozzá, amin a nem logikusan, vagy váltásként jelentkező szemeket jelölőfilccel kiemeltem.
A hármas csavaráshoz mindenképp ajánlom a segédtűt, de a kettő teljesen fölösleges, mert a két tűs és egy tűs verzió között nincs a színén látható különbség. (Ennek akkor lenne értelme, ha megfordítható lenne a minta, ilyenkor az egy tűssel válik megfordíthatóvá (a középső szem egyszerűen nem jól látszik).)

Elkészült 8 nap alatt.
Szerintem a könyv egyik legszebb mintája volt.

Ez a minta szabadon felhasználható, amennyiben szeretnéd megosztani, arra kérlek a blogom nevével és linkjével tedd meg!

Várlak legközelebb is, addig is köss, alkoss, gyarapíts és fényre derül a napod!

Üdv: Zsófi

Megjegyzések

  1. Annyira jók ezek a zoknik, nagyon tetszenek.

    VálaszTörlés
  2. :-D

    Igen, nekem is - az idén elkezdem lecserélni ezekkel a zoknikészleteimet, most már nem ajándékba kötök. ;-D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése