Rick

Jó napot, jó napot, Zsófi vagyok! Heló, Mindenkinek!
Köszönöm a látogatást!

Méret: 42-43.


Megjegyzések:
31 szemre kezdem, csőkötéssel.
13 sor passzé.
A kicsi hurkákat számolom a spirálok között. Ebből a sarokrészig 15 teljes hurkát csinálok (18 centis lesz).
A balra csavarodó (jobb) fél esetén az első 31 szemet, plusz a sor előtti ráhajtást lekötöm, majd folytatom a szokásos sarokmintával.
A másik fele ellentétesen csavarodik!
A sarokrész: 28 szemből, 30 sort kötök, majd 10-8-10 szerint fogyasztom a talprészét, (jobb lett volna 8-12-8 szerint),  ha  7 szemig. Az oldalán 30 szemet veszek fel, a következő sorban minden 2. és 3. szemet összekötöm (marad 20 szem mindkét oldalon).
A orrához: A 4. csavarodás előtti sor után kezdem (fogyasztással). 32-8=24-et; 12 szemet alul-felül, minkét oldalon. Négy soronként 4*1 szemet, két soronként 4*1 szemet, soronként 4*1 szemet fogyasztok úgy, hogy a szélső 1-1 szemet változatlanul hagyom. (Úgy, mint a Wanidánál.)

Amilyen bonyolultnak tűnik, annyira egyszerű megjegyezni a mintát (és elég unalmas...).
Másodszor, ha újra kötnék ilyen zoknit (ami elég valószínűtlen, mert egyszerűen unalmas volt, de persze figyelni kellett rá), akkor elfelejteném a ráhajtásokat! A könyvben lévő zokni ügyesen van fotózva, de az enyémen látszik, hogy a bordák miatt nem egyenletesen alakulnak a lyukak, és amúgy is: egy férfi zoknin lyuk? Plusz valamiért a balra csavarásom lazább lett, mint a jobbra csavarás. Nyilván nem ugyanúgy húzom meg a szálakat... Szóval ezzel a zoknival elégedetlen vagyok. A mai eszemmel egyszerűen csavart simát és egyszerű fordítottat kötnék és azokat csavarnám. Szebb lenne az egész. (Valószínűleg emelni kell hozzá a szemszámot.)


Elkészítési idő: 6 nap.

Ez a minta szabadon felhasználható, amennyiben szeretnéd megosztani, arra kérlek a blogom nevével és linkjével tedd meg!

Várlak legközelebb is, addig is köss, alkoss, gyarapíts és fényre derül a napod!

Üdv: Zsófi

Megjegyzések