Remake: téglaszín top

Jó napot, jó napot, Zsófi vagyok! Heló, Mindenkinek!
Köszönöm a látogatást!

A topomat 2002-ben készítettem el. A mostani nadrágjaimhoz rövidnek bizonyult, illetve kicsit máshová szerettem volna beállítani a mellbevarrását és gömbölyded csípőrészt is készítettem hozzá.

Az eredeti


Az új:
Kötéspróba 3 tűvel 30 szem =13,5 cm. Ez 3 centivel több, mint az eredeti. Eredetileg 98 szemből állt, így az újat 98*13,5/10,5 = 76 szemre kell kezdeni.


Körben fogom megcsinálni, vagyis 2*76 = 152 szemet veszek fel és a 3 sor s, 3 sor f minta szerint kezdem kötni, kötésjelőlőt használok: az eleje-háta között. A 37. sortól 36 soronként mindkét oldalon (vagyis négyszer) egy-egy szemet fogyasztok háromszor (140 szemem lesz a végén). A 18. mintaismétlés után simával folytatom. A harmincadik sima sorban szaporítok az elején 5 szemenként 1 szemet, az első szem előtt és az utolsó szem után is, a hátán 7 szemenként 1 szemet. Az ezt követő 45. sima kötéses sorban kettéválasztom a munkát és mindkét oldalon kialakítom a karöltőket: 1*8, 1*2 és 2*1 szemet fogyasztva. Ezzel egyidejűleg elkezdem a nyaka fogyasztását az elején: középen leláncolok 15 szemet, 1*2, majd 2*1 szemet fogyasztok mindkét oldalon, a hátán a 75. sima kötéses sorban leláncolok 15 szemet, majd 2*1 szemet fogyasztok mindkét oldalon. A munkát a 85. sima kötéses sorban fejezem be, a kívülről-belülről öltéssel összevarrom a háta és eleje megfelelő részeit.
Ezután a nyakánál felszedem a szemeket és a 3 sor s, 3 sor f mintával kötök 18 sort.
Majd a karöltők mentén is felszedem a szemeket és a 3 sor s, 3 sor f mintával kötök 18 sort.

 

Ez a minta szabadon felhasználható, amennyiben szeretnéd megosztani, arra kérlek a blogom nevével és linkjével tedd meg!

Várlak legközelebb is, addig is köss, alkoss, gyarapíts és fényre derül a napod!

Üdv: Zsófi

Megjegyzések