Csizmabetét

Jó napot, jó napot, Zsófi vagyok! Heló, Mindenkinek!
Köszönöm a látogatást!

23-as gumicsizmához.
Felülről lefelé.
Bolyhos fonallal, 8-as zoknikötő tűvel 11 szemre kezdem és körben kötök 4 fordított sort.
Ezután 3-as körkötőtűre váltok és vékony gyapjúfonalra. Egy szemet felveszek pluszban, majd simán lekötöm az első meglévő szemet, majd 5 új szemet veszek a tűre, megint a meglévő szemet kötöm simán, ismétlem, 4 új szemmel fejezem be a sort, összesen 66 szemmel. Harisnyakötéssel folytatom a munkát. Az 5. sorban az első, majd a 34. szemet megelőző, illetve követő szemeket összekötve fogyasztok 4 szemet. Ezt még háromszor megismétlem 5 soronként. 
A 41. sorban kezdem el kialakítani a sarokrészt. Az első szem előtti 9, követő 9 szemet kötöm le, majd forduláskor patent mintával készítek 14 sort. A 15-18 sorban rövidített sorokat kötök, 3-3 szemmel még mindig patent mintával. Ezután visszaveszem kettesével a szemeket, harisnyakötéssel. Mikor a végéhez érek felveszem az oldalán lévő szemeket, ezeket a következő sorban fogyasztom: minden 2-3 szemet összekötve. A 42. sorban elkezdem a sarokszemeket fogyasztani: mindkét oldalon 5*2 szemet soronként, majd 2*2 szemet két soronként, majd 2*1 szemet, míg alul-felül 19-19 szem nem marad.
A zokni orrát a 81 sorban kezdem el fogyasztani a széleken. A 81, 83, 85, 86, 87. sorokban. A fennmaradó 18 szemet a 88 sorként elvarrom.
A betétet a fonákoldalával kifelé teszem be a csizmába, a harisnyakötés nézzen a gyerek lába felé.

Tapasztalat: nehezen kezelhető. Először a betétet, utána a csizmát kell felhúzni.

Ez a minta szabadon felhasználható, amennyiben szeretnéd megosztani, arra kérlek a blogom nevével és linkjével tedd meg!

Várlak legközelebb is, addig is köss, alkoss, gyarapíts és fényre derül a napod!

Üdv: Zsófi

Megjegyzések